ویرایش یک NGO سازمان مردم نهاد، غیر سیاسی، غیر دولتی، غیر انتفاعی- با هویت حوزوی- تاسیس سال 1428/1386/2007
 
شنبه 23 آذر 1398
  Islamic Strategic Studies Institute  = www.isin.ir
موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
 
   

 شما اینجا هستید : محصولات موسسه  > کتاب های موسسه > کتاب نان در اسلام

معرفی کتاب نان در اسلام

بسم الله الرحمن الرحیم

«نان در اسلام»

   

در کتاب «نان در اسلام» شما می‌توانید نگرش سیستمی به دین را به منظور تولید یک سیستم از سیستم‌های اسلامی به عنوان یک نمونه تجربی از ظرفیت اسلام برای مدیریت زندگی جمعی، لمس کنید.

از اصلی‌ترین آموزه های دین اسلام خاتم بودن این دین از یک سو و کامل بودن آن از سوی دیگر است؛ لازمه قطعی این دومسأله،ضرورت پاسخ گوئی اسلام به تمام نیازهای هدایتی بشریت تا قیام قیامت است.

اسلام دارای ظرفیت مدیریت تمام سیستم‌­های زندگی در مقیاس یک تمدن جهانی است. مهم دست یابی به روش معتبر برای استخراج استراتژی‌های لازم جهت مدیریت سیستم‌­ها ازگزاره‌های دینی است.

کتاب حاضر نمونه عینی از استخراج یک سیستم از سیستم‌های زندگی در عرصه امنیت غذائی در موضوع «نان از دانه تا خانه»مبتنی بر نظر اسلام است که با اشاره به مبانی دینی و اصول طراحی سیستم و مدل، به قلم حجة الاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی نگاشته شده است و اینک توسط انتشارات مؤسسه مطالعات راهبردی علوم ومعارف اسلام تقدیم ارباب تحقیق و دلسوزان حاکمیت همه جانبه اسلام در جامعه می‌شود.

این تحقیق محصول فراخوان و پشتیبانی مرکز مطالعات و تحقیقات خرد بنیاد«M.B.G» بوده است که در سال 1381 به دلیل حجم وحشتناک ضایعات نان، تیم تحقیقاتی را ترتیب دادند تا موضوع عمیقاً بررسی گردد. نتایج تحقیق حاضر در چند سمینارارائه گردید و مورد استقبال قرار گرفت.

«مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارفاسلام» که رسالت مرکزی خود را تولید و ترویج سیستم­‌های اسلامی قرار داده است، تلاش نموده تا با عرضۀ این تحقیق زمینه آشنائی تخصصی علاقه‌مندان را فراهم سازد. اظهار نظر صاحبان دانش و بینش مزید امتنان خواهد بود.

فهرست کتاب:

مقدمه: كليّات و مفاهیم تحقيق         

  • امنيت غذايي:       
  • استراتژي:           
  • خط‌مشي:           
  • تصميم‌سازي:       
  • چرخه:   
  • سيستم و شبكه:    
  • متغيّر:    
  • رفتار سيستم:       
  • تحليل سيستم:      
  • تفكّر سيستمي:     
  • مدل و الگو:         
  • روش طراحي مدل:
  • ملاك اعتبار يك مدل:        
  • ضريب اهميّت:     
  • اولويّت‌گذاري:      
  • نقطه ثقل:
  • شاخص پايه:        
  • نقطة بحران:        
  • بهينه‌سازي:          
  • مهندسي اجتماعي:
  • الگوهاي جايگزين:
  • بازخورد:
  • آينده‌سازي:          

مسأله تحقيق و ضرورت توجه به آن    

  • عنصر اول: "نان"  
  • اهميّت و جايگاه نان در سبد غذايي خانوار:      
  • عنصر دوّم: "ضايعات"        
  • انتظاراتي كه از يك مادّة غذايي مي‌رود:           
  • عنصر سوم: "امنيّت غذايي" 
  • شاخصه‌هاي امنيت غذايي:   
  • نتيجه: (ضرورت تحقيق)     

متغيّرها و سؤالات تحقيق:    

  • راه دست‌يابي به متغيّرها      
  • لايه‌برداري از موضوع (ابزاري براييافتن نقاط نفوذ به موضوع):     
  • جوانب و لايه‌هاي اشياء و موضوعات: 
  • دستورالعمل نفوذ به موضوع:
  • فهرست سؤالات و مسائل در يك تحقيق كاربردي:          
  • فهرست سؤالات و مسائل تحقيق در موضوع"نان در اسلام":         
  • مرحله اول(ديد جزئي‌نگر): متغيّرهاي دروني(نفوذ به طرف درون)   
  • مرحله دوم: ديد كلان‌نگر(شناسايي متغيّرهاي بيروني و ارتباطات)    
  • مرحله سوم: فهرست متغيّرها (آنچه بر نان تأثير مي‌گذارد)

فرضيّة تحقيق:      

سابقة تحقيق در موضوعِ "نظراسلام راجع به نان" و تمايز تحقيق حاضر با موارد فوق:             

استراتژي‌هاي اسلام در مورد نان

  • استراتژي كلان غذا و امنيت غذايي:    
  • تعريف پارادايم جانشين براي دست‌يابيبه نان:  
  • استراتژي سرمايه‌گذاري:      
  • استراتژي انتخاب دانه براي كشت:     
  • استراتژي آرد كردن:           
  • استراتژي تخمير:   
  • استراتژي اندازة نان:          
  • استراتژي ميزان حرارتِ پخت:          
  • استراتژي ميزان حرارت نان پس ازتوليد:        
  • استراتژي مصرف: 

نتيجه: مدل‌سازي از گزاره‌هاي استراتژيكِ اسلام دربارة چرخة نان      

فهرست منابع:

شناسنامه کتاب


سفارش محصول

 

 

مشهد مقدس - چهارراه زرّینه - خیابان شهید محسن کاشانی - کاشانی۲۵ - تلفن05132285800 info@isin.ir